Beskonačno…

300743-3730820

Kao da je prošao jedan dan ili čitava večnost? Kao da se dogodio procep u vremenu pa ne mogu da odlučim da li se sve to dogodilo nekada davno ili se upravo dešava. Jutro je… blaga nelagodnost u stomaku, nesigurnost i odluka. Čitavo telo vibrira, lepršavo je i poletno. Danas će se nešto dogoditi, nešto o čemu se pisalo i govorilo. Dan ima neku lakoću koja se ne može tako lako objasniti. Ako otvorim oči pokvariću sliku.

Jutro je… kafa stoji na stolu. Vrtim cigaretu u ruci. Ne razmišljam o tome da li ću je upaliti, hoću sigurno, samo čekam da želja još malo poraste. Pesma pokreće usne. Smejem se. Njišem se. Proverila sam svako poštansko sanduče. Ima nešto loše u samom trudu. Ne bi trebalo uopšte sebi da dozvoljavamo takva zadovoljstva. Na kraju ona nemaju poentu.

Ne znam da li je prošla čitava večnost od tog dana ili se dogodilo juče. Jedino što znam u vezi toga jeste da se nekada zaista dogodilo.

Opet sam zažmurila. Vidim oči i dobro poznati pogled koji prodire do unutrašnjosti. Pogled koji oseća, koji razume i koji unapred zna… sve ono što će se tek dogoditi. Tople usne koje ćutanjem sve kažu. Ljube me… samo mene. Lepo mi je. Osećam da ću poleteti. Poleteti zbog osećaja koji bude u meni. Ništa na ovom svetu ne može biti teško kada imaš taj ukus u ustima, tu sliku u očima i kada srca ritmično kucaju… a ruke grle, grle ti dušu…

Volela bih da mogu, da umem, da prenesem osećaj koji poskakuje u meni, da ga svako ko pročita oseti, da podigne energiju i usmeri misli ka beskonačnosti. Da mu bude lepo… da oseti sreću u malim stvarima kao što je trenutak u kome su sva čula skoncentrisana na pesmu… na ovaj tekst… na osećaj… na osećaj da beskonačno postoji… Evo ja sam ga doživela.

Upalila sam cigaretu. Ustala sa stolice i počela da plešem. U svakom pokretu tela osećam trenutak koji ne znam kada se desio… da li nekada davno ili juče. Sada je probuđen u meni i ponovo ga živim. Tako je lepo… Njega mi niko ne može uzeti. Ne dam ga!U meni je tako stvaran i toliko jak, opet celo telo vibrira. I nedam ga nikome. Samo je moj… nekada davno, juče, sada. ZAUVEK!!! Jer ovaj se trenutak tada, nekada, dogodio… stvarno dogodio u beskonačnosti i ostaće beskonačan.

P. S.
Čudan je to čovek. Nikada nisam naišla na toliki otpor. Bio je kao zid. Pametan zid.

Advertisements

12 comments

 1. Миловановић Синиша · March 5, 2017

  Дивно,ма предивно

  Liked by 1 person

 2. Pixel · March 5, 2017

  Lepo. Bravo! 🙂

  Liked by 1 person

 3. brlogingblog · March 5, 2017

  Uvijek kad se u tekstu pojavi cigareta imam problem da se koncenrtisem na ostatak sve moje misli su upučene njoj. Inaće ne pušim pet godina, ali i dalje mi nedostaju. Ma i ostatak treksta je super, ali cigareta je cigareta

  Liked by 1 person

 4. epicfantasyweb · June 20, 2017

  I ples 😀 voliš da plešeš

  Liked by 1 person

 5. g3n1j4l4c · June 20, 2017

  Zid… Koliko ljudi mogu biti povređeni da podignu zid?
  Kao helenska armija Troju, opsedao sam zid. Ispostavilo se da je to što sam video samo jedan, spoljni bedem.
  Kao i Heleni, podigao sam opsadu, shvatio sam da proći ne mogu. Ali, ostavio sam deo srca ispred bedema, mog Trojanskog konja. Možda, jednog dana, podigne to parče srca i podigne belu zastavu na najvišu kulu. Možda shvati da od zida nema koristi, da zidovi ne leče, već samo skrivaju bol.
  Ostavi deo sebe ispred zida. Možda shvati da je izgubio nekoga ko ga je voleo.

  Liked by 1 person

  • Daisy · June 20, 2017

   Ovo je divna prica u komenraru. Hvala ti! Volim da nakon price koju napisem vidim ovakve komentare.
   A što se mojih zidova tiče nemam pojma šta se dogodilo sa njima. Verujem da su ostali nevidljiivi…

   Liked by 1 person

   • g3n1j4l4c · June 20, 2017

    Dugo se spremam da napišem priču o zidu. Podstakla si me da izvod napišem u komentaru.

    Like

   • Daisy · June 20, 2017

    Fenomenalno. Drago mi je da sam te podstakla.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s