Psihoanalize….

300743-3636553

Rođen si u znaku Lava, Ovna ili Bika. Podznak je Lav ili Škorpija.Smatraš se kompletnom osobom od petnaeste godine i još tada si znao šta ćeš biti kad porasteš. Vrednuješ samo težak ( mukotrpan rad) ništa nije teško što se da završiti. Prezireš kukavice. Voliš da polemišeš ali ti nije cilj da uvek budeš u pravu već pronalaženje zlatne sredine. Voliš da vladaš ali ne da svi zavise od tebe, ne zbog odgovornosti nego zbog osećaja da i u drugima probudiš žar koji ti imaš. Retko ko te razume. Razlikuješ se od gomile po razmišljanju i stilu oblačenja. Um ti je jak i vladaš njime, iako si rekao da u afektu možeš da se naljutiš i izgledaš grozno, tebi je to strano. Tri puta razmisliš pre nego što nešto kažeš. Često ideš iz krajnosti u krajnost to te fascinira kod tebe. Slabići te privlače. Voliš da vladaš. Kada je neko vidno slabiji od tebe, u tim situacijama ih izazivaš, želiš da probudiš zver u slabićima. Uporan si i istrajan, pedantan. Sve što počinje završava se tamo odakle je počelo. Koliko ti je drag početak toliko ti je drag i kraj bilo čega. Žene te ne zanimaju previše u smislu sex simbola. Senzualnost preovladava kod tebe. Voliš da te obori sa nogu, ne dekolte niti kratka suknja, pre način na koji izbacuje dim iz usta ili način na koji jede jagodu. Imaš par modela savršene žene, ali bi ti od ta tri modela stvorio jednu. Kasno si stupio u ozbiljnu vezu i uvek tražiš više od žena. Ne voliš preterano lepe devojke, imaš averziju prema njima, prefinjenost je ono što ti više prija. Želiš da imaš jaku ženu kraj sebe, jaču od tebe ali nikada ne priznaješ to. Voliš da se skrivaš i da nateraš sagovornika da se potrudi da te razume, da otkrije tvoju skrivenu stranu, drago ti je kad te otkriju ali ne priznaješ. Prenemaganje izaziva gadost, ne voliš mlake ljude. I na kraju fascinira te misterija, šifre, sve što ima veze sa nečim što se mora otkriti. Voliš kružne oblike. Omiljena igračka Rubikova kocka. Istorija ti je bliska i voliš sve što ima veze sa datumima, godinama i brojevima uopšte. Slagalica ti je prevaziđena ali voliš da se poigraš sa njom. Matematika, samo jednačine, maher si za njih.

– I eto sad me požuruješ a pisala bih još ko zna koliko.
– Nisam hteo da te požurujem… ponešto si pogodila, što je pohvalno pošto me nisi nikad upoznala.
Ne verujem u horoskop i karakteristike znakova, ali kada bi to bilo istina pretpostavio bih da si bik ili rak u horoskopu. U mladosti si doživela nepravdu (da li je pretereano reći traumu) koja je bila kontinuirana neki vremenski period. Sama si se suočavala sa njom, bez tuđe pomoći iako si je očekivala. Nisi zadovoljna kako si se nosila sa tim problemom i to ti smeta. Sada sama sebi dokazuješ svoju snagu stajući na stranu slabijih ( ne kažem da ne smatraš to ispravnim, samo ponekad svesno preteruješ da bi dokazala da možeš da se nosiš protih svih). Impulsivna si, ali ne toliko koliko želiš da to drugi misle. Nisi religiozna. Generalno ne veruješ ljudima, nalaziš zadovoljstvo u tome da prozreš njihove laži. Zadovoljna si svojim poslom jer ti ostavlja vremena za svet iz mašte i zato što (kao i u svakoj državnoj ustanovi) možeš da vidiš nepravdu prema običnom čoveku. U intimnim odnosima ti prija kada ti imaš kontrolu, voliš da manipulišeš, ali imaš grižu savesti zbog toga (zato što postaješ jača strana, postaješ ono protiv čega se boriš, iako tebi ne smetaju jači kao kategorija, već su nužni za postojanje onih koje braniš) često isplaniranu “igru” na pola pustiš da se sama razvije do kraja i zauzimaš pasivan položaj. Uvek držiš gard pred ljudima, borba nikad ne prestaje, samo se runde smenjuju…

– Ti o meni možeš znati samo onoliko koliko ti ja to dopustim.
– Zar ništa nisam pogodio?

Advertisements

7 comments

 1. Миловановић Синиша · February 6, 2017

  Нмммммм за размишљање

  Liked by 1 person

  • lombardosss · February 6, 2017

   Ne valja psihoanalizirati nikoga, posebno ne one koje ne poznajes, mozda su ovo samo predrasude 🙂

   Liked by 1 person

   • Миловановић Синиша · February 6, 2017

    Лако се погреши чак и када познајеш тог неког.Па чак мислим и када себе сам човек анализира не успева све да разоткрије.

    Liked by 2 people

   • lombardosss · February 6, 2017

    Sebe je najteze shvatiti.

    Like

 2. Suton · February 9, 2017

  Astrologija je besmislica. Ljudi su ili prazni ili nisu. A za one koji nisu, različitost načina na koje kanaliziraju svoju srž, samo im daje dodatnu draž.
  Uz to, poznavati nekog – ne možeš ni da živiš s njim 100 godina. Poznaješ samo svoju predstavu te osobe, a o osobi nikad nećeš imati pojma. Ali, nekog se može osjećati. I osjećati ga možeš i nakon deset sekundi susreta, osjećati ga možeš a da ga nikad u životu čak ni nisi fizički sreo. Osjećati mu srž, to je ono zbog čega ga voliš (ili ne voliš). A to jel’ riba i u podznaku strizibuba sa kućom u Saturnu a vikendicom u Puščoj Bistri, to je crap.

  Liked by 1 person

  • lombardosss · February 9, 2017

   Hvala ti na ovako opširnom odgovoru. Slažem se sa tim da ne moraš nužno poznavati nekoga da bi ga osetio. Takođe se slažem sa tim da poznaješ samo svoju predstavu (osećaj) neke osobe.
   Bilo mi je drago, hvala još jednom.

   Like

 3. Pingback: Nemoj imati drugih idola… koja to beše zapovest? | Zevsova ćerka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s